O Greenet kafama

Kafa je kao nauka, uvek postoji nešto novo što možete naučiti o njoj. Svim ljubiteljima prave, kvalitetne kafe želimo da pružimo deo te magije kroz pržene  kafe u zrnu i mlevene kafe koje mogu nabaviti kod nas.

Naše kafe
Minas

MINAS

Mešavina u kojoj brazilski Rio Minas dominira ukusom. Ova aroma je veoma zastupljena u ovom delu Evrope. Odlična kafa za svaki dan.

Greenet House Blend

GREENET HOUSE BLEND

Naša mešavina za domaću kafu, daje veoma prijatan i homogen ukus. Mešavina Šerija, Rio Minasa, Santosa, Kolumbije i Etiopije. Odlična za početak dana kao i za posle ručka.

Santos

SANTOS

Zaista odlična, dobro izbalansirana i mekana kafa. Mešavina Šerija, Santosa i Kolumbije. Sjajna je za posebne prilike u kojima se služi domaća kafa.

Espresso traditional

ESPRESSO TRADITIONAL

Mešavina u kojoj brazilski Rio Minas dominira ukusom. Ova aroma je veoma zastupljena u ovom delu Evrope. Odlična kafa za svaki dan.

House blend espresso

HOUSE BLEND ESPRESSO

Ova espresso mešavina od arabike veoma je izbalansirana blaga kafa sa kremastom penom. Santos, Kolumbija, Etiopija i Gvatemala. Osobama koje preferiraju blagu aromu, bez oporog ukusa robuste, dopašce se ova mešavina. Odlična u svim prilikama.

House blend filter

HOUSE BLEND FILTER

Naša mešavina za filter kafu je balansirana, suva i blaga. Santos, Kolumbija, Etiopija i Gvatemala. Odlična jutarnja kafa i još bolja ako se konzumira u toku celoga dana.

Kolumbia

KOLUMBIA

100% Arabica. Blaga kafa sa izvrsnom kombinacijom aroma, ukusa, jačine, boje i balansirane kiselosti. Sve ovo daje veoma izbalansiranu šoljicu kafe. Sjajna je za konzumaciju posle ručka.

Gvatemala

GVATEMALA

100% Arabica. Ovo je kafa od srednjeg do punog tela, savršeno izbalansirana sa dobrom kiselošću i kompleksnog ukusa čokolade, začina i dima.

Honduras

HONDURAS

100% Arabica. Jednostavna, umerena kafa sa dobrom aromom i odličnog kvaliteta.

Etiopia

ETIOPIA

100% Arabica. Veoma aromatična kafa od koje se dobija šolja čiste i harmonične kafe.

Bez kofeina

BEZ KOFEINA

Ova mešavina kafe idealna je u večernjim satima kao i za sve one koji bi da uživaju u šoljici kafe bez kofeina. Kafe u zrnu možete kupiti u prodavnici lokala. Mlevenje po želji.

Greenet RECEPTI

Bilo da ste imali naporan dan ili jednostavno želite da uživate u mirnom popodnevu sa porodicom opuštajući se uz neki dobar film, predstavljamo vam nekoliko naših recepata koje možete pripremiti u kućnim uslovima.

Ice Coffee

Ice Coffee

 • 1.5 dl hladne Greenet kafe

 • 0.5dl mleka

 • 1 kugla sladoleda od vanile i šećernog sirupa

 • 3-4 kocke leda

U blender staviti 3-4 kocke leda, dodati 1.5dl hladne GREENET filter kafe, 0.5dl mleka, jednu kuglu sladoleda od vanile i sećernog sirupa (ili sećera) po želji. Sastojke kratko izmiksati. U čašu za serviranje staviti kuglu sladoleda od vanile, preko sipati kafu i odozgo dodati šlag.

Frape jagoda

Frape jagoda

 • 170g svežih ili zavrznutih jagoda

 • 1 kugla sladoleda od jagode

 • 8 supenih kašika vode

 • 5-6 kocki leda

U blender staviti 5-6 kocki leda, 170g svežih ili zamrznutih jagoda, kuglu sladoleda od jagode, 90ml mleka i šećenog sirupa (ili sećera) po želji. Sve dobro izmiksati i sipati u čašu za frape (0.33l).

Frizer višnja

Frizer višnja

 • 120g svežih ili zamrznutih višanja

 • 30ml domaćeg sirupa od višanja

 • 12-14 kocki leda

U blender staviti 12-14 kocki leda, 120g svežih ili zamrznutih višanja i 30ml domaćeg sirupa od višanja. Sve dobro izmiksati i poslužiti u odgovarajućoj čaši.

Gusarska kafa

Gusarska kafa

 • 150g Greenet kafe

 • 30ml ruma

 • šećerni sirup

 • šlag

U jednu dozu GREENET filter kafe (oko 150ml) dodati 30ml zagrejanog ruma sa sećernim sirupom po želji. Odozgo staviti šlag. Poslužiti u čaši za tople napitke.